Charlie/EFA elbillader

Mange nordmenn er flinke til å spare strøm, spesielt når strømprisene stiger. Når også andelen elbiler i landet øker eksponentielt er det viktig å vite litt om hvordan man kan begrense strømforbruket i hjemmene. Belastningen på strømnettet styrer hvordan strømprisene beveger seg, og det er ikke alltid man klarer å huske på når prisene er lavest og sette bilen på lading for å lade billigst mulig. Ikke alltid har man tid til å tenke på dette heller, og da trenger man bare en lader som lader bilen så raskt som mulig. Av disse grunnene er det lurt å investere i en elbillader til boligen. Ikke bare vil dette gjøre ladingen av bilen både enklere og billigere, men det vil også gjøre boligen mer attraktiv på boligmarkedet ved eventuelt salg.

Da EFA trådde inn i elbilladermarkedet gikk de inn som en komplett leverandør av totalløsninger. De leverer derfor elbilladere til alle typer anlegg og systemer, for å dekke behovet for mange forskjellige prosjekter. EFA tilbyr derfor elbilladere til både privatboliger og større prosjekter. Til større prosjekter er det hovedsakelig elbilladeren ChargeStorm fra EFA som benyttes. Denne kan monteres på både 16A og 32A kurser, og 1- eller 3-fas. Den har innebygget jordfeilautomat, sikrings- og jordfeilbryter som gjør den til en svært sikker ladeboks. På offentlige parkeringsplasser eller hos bedrifter er det mange som skal lade bilen, og da er det praktisk med en elbillader som kan lese RFID slik at man kan benytte ladebrikke til å starte ladingen.

Enkel elbillader med høy kvalitet

For dem som bare skal ha en helt enkel elbillader til hjemmet har de Charlie 1 elbillader som leverer høy kvalitet til en god pris. Denne laderen er smart når man trenger det, og en helt enkel billader når man har behov for det. Den er liten og nett med et pent design, og værbestandig med IP44 slik at den tåler å bli installert på utsiden av boligen. Det er også mulig å kjøpe med tak til ladeboksen for å skåne den ytterligere mot regn og snø. Denne monteres med 1-fas på en 32A kurs, og leverer lading med ladekontakt type 2.

Dersom man vil oppgradere litt leverer også EFA elbilladeren Charlie 3 som kan kobles både som 1- eller som 3-fas. Denne laderen kan også laststyre opptil 4 ladere slik at man kan lade flere elbiler samtidig. Den kan også kobles sammen med smarthusløsninger som Sikom, og kan da fjernstyres med app på en smarttelefon. Har man behov for rask lading av elbilen vil Charlie 3 kunne lade med effekt på opptil 22kW. Siden denne laderen også kan kobles til Sikom effektstyring vil man også kunne montere denne smarte laderen på hytta uten å overbelaste det begrensede strømnettet der. Når laderen er koblet mot effektstyringen vil den selv justere seg ned hvis man har behov for å bruke strøm til andre ting i en periode. Dette gjør også at man ikke trenger å gi avkall på annen komfort på hytta selv om man har behov for å lade elbilen opp igjen før hjemturen.