Velg riktig belysning til ditt hjem

Det er mange ting å tenke på når man skal velge belysning i hjemmet sitt. For noen er det viktigst å lage stemning, for andre er det viktigst å spare strøm. Ulike faktorer er med på å avgjøre hva som er riktig belysning for deg og ditt hjem.

Vi har lang erfaring med belysning i hjem, både inne og ute, og vi er oppdatert på de nyeste trendene og de teknologiske fremskrittene som har blitt gjort over de siste årene.

Smartbelysning​

Smartbelysning har virkelig fått fotfeste i Norge og flere velger nå å gjøre om hjemmet sitt til et smarthjem. Men hva er egentlig et smarthjem?

Enkelt og greit betyr det at du kan styre alle elektroniske enheter i hjemmet ditt fra ett sted – dette kan for eksempel være mobiltelefonen din, nettbrettet ditt eller en skjerm som vi installerer hvor du måtte ønske. Når oppsettet er klart kan du bruke skjermen din til å styre all belysning, samt andre elektroniske enheter, i hjemmet ditt. Du kan skru av og på lyset, sette en automatisk timer på lysene, eller endre styrken på lyset ditt, alt fra et par tastetrykk.

Å gjøre hjemmet ditt smart er både morsomt for alle i familien, men det er også veldig praktisk. Du kan faktisk programmere smartsystemet til å handle på en spesifikk måte ved ulike scenarioer – for eksempel at kaffetrakteren skal slå seg av etter en viss tid. Dette er praktisk hvis du har forlatt hjemmet ditt og glemt å slå av kaffetrakteren. Et smartsystem vil derfor gjøre hjemmet ditt sikrere, mer praktisk og morsommere. Merk at du må ha et moderne sikringsskap før vi kan installere et smartsystem. Les mer om dette her.

Innebelysning

For mange handler innebelysning om trivsel og stemning. Hvis dere ofte arrangerer selskaper i hjemmet kan belysningen være med på å avgjøre hvor vellykket selskapet blir. Lys er faktisk en av de største faktorene for hvordan hjemmet ditt oppleves og hvis det blir brukt riktig kan det påvirke humøret til de som oppholder seg hjemmet til en hver tid. Når vi skal installere innebelysning er det tre ulike grupper vi ser på:

  • Allmennbelysning
  • Effektbelysning
  • Dekorasjonsbelysning


Allmennbelysning er vanligst å installere på kjøkken og bad, da dette er en belysning som passer for daglige gjøremål som å lage mat eller ordne seg på badet. Effektbelysning er en type belysning som er med på å skape effekt i hjemmet og blir derfor ofte brukt i forbindelse med gjenstander eller objekter som man ønsker å fremheve i hjemmet. Dekorasjonsbelysning er en type belysning som handler om design og interiør fremfor noe annet – det er lamper og pærer som skal være fin å se på og passe inn med resten av dekorasjonen i hjemmet.

Utebelysning

Behovet for utebelysning er det som varierer mest blant våre kunder. Uteområder og hager kommer i alle størrelser og har ulikt behov. Vi liker derfor å dele opp utebelysning i to behov:

  • Dekorativ utebelysning
  • Praktisk utebelysning


Dekorativ utebelysning gjør boligen vakrere å se på og har makten til å transformere uteområdet ditt til et sted som venner og familie elsker å oppholde seg på. Hvis du for eksempel har et basseng, en balkong eller et oppholdsområde kan dekorativ utebelysning være med på å øke trivselen.

Praktisk utebelysning handler mer om å ta hensyn til andre. Hvis du for eksempel har en bratt bakke på eiendommen som blir glatt på vinteren kan det være smart å installere lys slik at man ser underlaget godt når man skal gå der. Man kan også belyse opp postkasser og søppelbokser slik at disse er godt synlig for de som skal levere post eller hente søppel.

Ta kontakt med oss i dag for en hyggelig og uforpliktende samtale. EBR Elektro tilbyr all slags type belysning til private hjem i Lørenskog, Strømmen, Lillestrøm og Oslo.

No items found.