Hva er et sikringsskap?

Det er selve energisentralen i hjemmet ditt og hovedoppgaven til sikringsskapet er å sørge for at strømmen ikke overbelaster det elektriske ledningssystemet. Når et problem oppstår er det sikringsskapet sin jobb å sørge for at problemet blir håndtert med en gang og ikke fører til fare i hjemmet. Sikringene sin oppgave er å føre strøm til det elektriske utstyret rundt omkring i boligen, som for eksempel kjøleskap, ovner og lignende.

Har du et gammelt sikringsskap?

Da er det på tide å fornye. Sikringsskapet er selve nøkkelen til brannsikkerhet i boligen din og et nytt sikringsskap vil bidra til å øke brannsikkerheten, i tillegg til at det tillater deg å modernisere elektriske komponenter i hjemmet.

Et gammel sikringsskap har skrusikringer og benytter et utdatert teknologi – hvis en sikring på at gammelt sikringsskap går må den byttes ut. Et nytt sikringsskap har automatsikringer som man ikke trenger å bytte ut, i tillegg til jordfeilbryter, overspenningsvern og strømmåler.

Det er spesielt viktig med jordfeilbryter da dette kobler ut strømmen når det oppstår en jordfeil og beskytter deg mot at du skader deg selv eller boligen ved feil på det elektriske utstyret.

Når er det på tide å bytte?

Et sikringsskap skal kunne overleve i mer enn 25 år, men vi anbefaler alltid at man bytter ut sikringsskap som har skrusikringer. Det er viktig å ta brannsikkerhet på alvor slik at det ikke oppstår fare i hjemmet.

Andre grunner til å bytte ut er hvis du merker at sikringer ofte går når du skal gjøre helt vanlige oppgaver i hjemmet som å steke mat eller støvsuge gulvet. Det er et tegn på at det er noe galt med sikringsskapet og at det må byttes ut.

Bruk en autorisert og godkjent elektriker

Vi i EBR Elektro har lang erfaring med installasjon og feilsøking på sikringsskap. Vi tar oss av installasjoner i Lørenskog, Strømmen, Lillestrøm og Oslo. Ved å bruke en autorisert og godkjent elektroinstallatør kan du være sikker på at jobben blir gjort riktig og at du har dokumentasjon på arbeidet hvis noe skulle skje i fremtiden. I tillegg til dette kan du benytte oss igjen i fremtiden ved behov for feilsøking – nye sikringsskap gir fra seg mye mer data enn de gamle, og det betyr at vi kan lokalisere feilen og fikse den mye raskere.

No items found.