På tide å tenke grønt?

Solenergi er den mest bærekraftige og tilgjengelige energikilden vi har. Den er også veldig fleksibel og kan brukes til nesten alt. Prisen på solceller blir rimeligere og rimeligere, og derfor er det nå flere norske bedrifter som installerer solcelleanlegg i sine næringsbygg. Det er også stor gevinst på å bytte til et solcelleanlegg, spesielt økonomisk.

Hva er et solcelleanlegg?

Et solcelleanlegg kan også kalles et solcellesystem og dette systemet består av mange solceller som blir koblet sammen. Solcellene sin oppgave er å konvertere solenergi til elektrisitet som kan benyttes i hele næringsbygget. Når solcelleanlegget har blitt installert blir det beskyttet av et solcellepanel som består blant annet av aluminiumsramme og beskyttelsesglass, og fungerer som et beskyttende lag for solcellene.

Hvordan virker en solcelle?

Det finnes ulike solceller, men de aller fleste er basert på grunnstoffet silisium. Silisium absorberer sollyset og sørger for at elektroner beveger seg ut i en elektrisk krets – når dette skjer produseres strøm. De ulike solcellene sender deretter strømmen til solcellepanelet som sender strømmen videre gjennom ledninger i bygget og gir elektrisitet til bygningen.

Hvor mye strøm produserer et solcelleanlegg?

Vi får ofte spørsmål om strømproduksjon, men hvor mye strøm et solcelleanlegg kan produsere varierer fra bygning til bygning. Det er ofte tre faktorer som avgjør produksjonspotensialet: Hvor stort taket er, hvor stort areal man kan bygge på, og hvor mye sol som treffer taket og hvor mye av det som blir til energi.

I de fleste tilfeller sparer man kr 0,60,- og opp til kr 3,50,- for hver kWh som produseres på taket. Et solcelleanlegg er en langsiktig investering som vil betale seg selv ned over tid og vil til slutt være nærmest gratis. Vi hjelper deg med å finne den mest økonomiske og bærekraftige løsningen for deg.

No items found.