Wallbox elbil lader

Når man først har tatt steget over i elbilverden og har startet å kjøre elektrisk er det ingen tvil om at det er utrolig lurt å også skaffe seg en hjemmelader til bilen. Elbilene har tatt over nybilsalget i Norge, og snart skal det ikke selges annet enn elbiler her til lands. Dette betyr også at ikke bare er det praktisk for ens egen del å installere elbillader hjemme, men det vil også påvirke boligens verdi i en positiv retning.

Elbilladerne fra Wallbox er intelligente ladere som kan brukes både i privatboliger, borettslag, offentlige parkeringsplasser og hos bedrifter. Disse laderne er kompatible med alle mulige elektriske systemer, og tilbyr lading av alle elbiler som benytter type-1 eller type-2 ladere. Disse laderne tilbyr opptil 8 ganger raskere lading enn normal saktelading, som gjør at du kan få maksimal effekt ut av tiden du lader bilen. Disse laderne er så enkle å ta i bruk at en bruksanvisning også skal være overflødig. Det er rett og slett bare å parkere bilen, ta frem ladekontakten og plugge den i bilen. Man kan bruke enten smarttelefonen eller touchpanelet til å styre ladingen dersom man ønsker å justere på dette.

Få mer kontroll over strømforbruket

Ved å installere en effektiv elbillader hjemme vil man også oppleve at man kan ha mer kontroll på strømforbruket i boligen. Ved å benytte den mulige programmeringen i laderen kan man sette bilen i kontakten, og programmere den til å lade bilen når strømmen er billigst. På denne måten trenger man ikke huske å gå ut i garasjen for å plugge bilen i laderen som det siste man gjør før man skal legge seg. Man kan da enkelt parkere bilen, plugge i laderen, og så vil laderen selv sørge for å lade bilen på natten når strømprisen er på sitt laveste. I disse dager når strømprisene er på det nivået de er, er dette et høyst aktuelt tiltak for å unngå å belaste strømnettet på de dyreste tidspunktene.

En Wallbox elbillader har også mulighet for tilkobling til en smarttelefon. På denne måten vil man alltid kunne ha oversikt over bilen sin og kontroll på lading av den, uansett hvor man er. Med mobiltelefonen kan man for eksempel styre når bilen skal lades og hvor rask den skal lade. Man vil også få beskjed via push-varsel eller tekstmelding når bilen er fulladet. Noen av elbilladerne som er ment for semi-offentlig bruk, og til parkeringsplasser ved bedrifter har også eget touchpanel som lar brukeren stille inn slike funksjoner direkte på laderen. På denne måten kan alle brukerne dra nytte av de praktiske funksjonene uten å måtte koble til sin smarttelefon.

Den innebyggede funksjonen Power Boost finnes i alle modellene med elbilladere fra Wallbox, og denne funksjonen sørger for at boligen ikke skal overbelastes. Ved å måle strømforbruket i hjemmet kan den overføre resten av strømmen til bilen. På denne måten sørger Power Boost for at styrken justeres automatisk, og dermed kan man lade bilen på best mulig ladehastighet uten av strømnettet i boligen overbelastes eller at sikringene ryker underveis.